Jaký pro nás byl rok 2022?

Je na čase zrekapitulovat si předchozí rok. Ne kvůli nostalgii, ale sebereflexi, která nám dodává impulzy k dalšímu zlepšování do budoucna. Naším motorem je snaha být stále lepším partnerem pro naše klienty i invenťáky. A protože si nechceme nic nechávat pro sebe a rádi své zkušenosti sdílíme s ostatními, ohlédněte se za rokem 2022 s námi.

Když invenťáci rostou, my rosteme s nimi

Dělá nám obrovskou radost, že invenťáci mají chuť neustále posouvat své hranice a růst. O dvě velké změny na klíčových pozicích loni projevili zájem sami invenťáci a my jsme jejich ambici rádi podpořili. Martina Počalová tak povýšila na pozici CFO a Honza Šilhavý na pozici CDO. A přechod zvládli skvěle!

Také je však pro nás důležité obohacovat kolektiv i zkušenostmi zvenčí. Ještě před koncem roku jsme si plácli s Honzou Denemarkem jako novým CSO. Má přes 20 let zkušeností ve vrcholovém managementu a v jeho životopisu se mimo jiné vyjímá spolupráce s výzkumnou a IT konzultační společností Gartner. Vítej, Honzo!

Budování partnerství má prostě smysl

Vizi INVENTI jsme spojili s budováním pevných vztahů. V rámci naší dlouhodobé spolupráce jsme společně s některými z našich stálých zákazníků rozjeli nové projekty. Například ten s tajuplným pracovním názvem Newwork pro GK Software, o kterém vám rádi řekneme více hned, jak to bude možné. Do portfolia našeho zákazníka AKESO Holding pak přibyl startupový projekt Mindwell, pro který jsme vyvinuli eHealth aplikaci. Stejně tak rostou projekty pro EHG, CK Fischer nebo Famico. Děkujeme za vaši důvěru!

Stejně tak máme radost z nových členů naší klientské rodiny. Za zmínku stojí startupové projekty Brokero, Strafos nebo švýcarský Inospin, pro kterého jsme vyvinuli blockchainový systém zaměřený na sdílení nově objevených sloučenin mezi vědci a firmami. Inovace ale nevznikají jen u startupů a my jsme hrdí, že skrze technologie můžeme pomáhat i významným hráčům, jako je Sev.en Energy nebo Lasvit.

Vyvíjet je fajn, ale cílem je dodat

Cílem naší práce je ovšem delivery. Vdechnout projektům technologický život a pomoci jim zazářit na trhu. V loňském roce jsme pomohli odstartovat startupy XPass, Mindwell, Brokero či Strafos a také rozjeli projekty pro Lasvit nebo Octopus. Je skvělé vidět business výsledky, které naše práce svým vizionářům přináší.

Člověk na sobě nesmí přestat pracovat

Rok 2022 byl taky rokem mnoha změn a iniciativ, které dále posouvají naši profesionalitu. Vznikly interní expertní týmy, kde invenťáci pracují na definici a vylepšování našich služeb a řešení. Sestavujeme a vylepšujeme vlastní metodiku práce, kterou jsme si pojmenovali IDA - INVENTI Delivery Approach a vtiskli jí tvář za pomocí AI. Také jsme zahájili přípravu na certifikace TISAX a ISO nebo statut Gold Atlassian Partnera. 

Aby toho nebylo málo, stali jsme se Google Cloud Partnerem, Dun&Breadstreet nás zařadili do společnosti AAA firem a především si vážíme ocenění Deloitte Best Managed Company, které jsem loni obhájili.

Navazujeme na to, co nám pandemie neumožňovala

V roce 2022 jsme mohli po dvou letech pandemie bez omezení navázat na naše oblíbené akce a setkávání. Slavili jsme 11. narozeniny s invenťáky i zákazníky, spustili jsme intenzivní program Hatcheries pro IT juniory a užili si sportovních akcí i vánočního večírku. Vzdělávali jsme se nejen v Javě, testingu nebo mobilním vývoji, ale také ve storytellingu nebo FBI vyjednávání. Bylo pro nás radostí znovu se začít scházet a užívat si společný čas.

Invenťáci nemyslí jen na sebe

Jsme také hrdí na to, že jsme se v INVENTI zapojili do několika charitativních a dobročinných iniciativ. Není nám lhostejná situace na Ukrajině ani u nás. Na podporu Ukrajiny sami invenťáci organizovali finanční i materiální sbírky a sami zajišťovali transfer na Ukrajinu. Na konci roku pak podpořili organizaci ANO ANO v pomoci sociálně znevýhodněným dětem. Ve všech těchto činnostech jsme je podpořili a posílili naši společnou pomoc.

Co se nepovedlo, z toho se poučme

Všechno samozřejmě nemůže být růžové. V roce 2022 jsme se potýkali i s řadou výzev. Mrzí nás, že atmosféra a kultura firmy, kterou jsme úspěšně budovali před covidem, se velmi těžko vrací zpět. Že jsme se přeci jen pro všechny on-remote a home-office výhody od sebe trochu víc odcizili a vliv to má i na efektivitu naší práce. Již nyní však pracujeme na krocích, které nás všechny zase více sblíží. 

Rok 2022 rozhodně nebyl snadný, ale mnohé nás naučil. Těšíme se na to, jak to všechno zužitkujeme v příběhu, který pro nás chystá rok 2023.