C-Suite Meetup vol. 2: Jak se podařil?

Ve čtvrtek 18. května 2023 proběhl v pražské pobočce INVENTI již druhý C-Suite Meetup. Během společného dopoledne jsme se zúčastněnými debatovali na téma jak inovovat skrze digitalizaci procesů


Jsme vděční za 40 přihlášených účastníků – zástupců různých firem a institucí – kteří měli zájem o inspiraci a praktické rady jak inovovat skrze digitalizaci jejich firemních procesů. Během celé akce se všichni zúčastnění zapojovali do debaty a vyjadřovali své názory a postřehy přes interaktivní nástroj Slido. O přestávkách se pak věnovali networkingu.

Během několika hodin se všichni seznámili s různými pohledy na digitalizaci v podnicích. V rámci tématu inovace a digitalizace procesů jsme do debaty zapojili i umělou inteligenci, která do ní vnesla nové perspektivy skrze dotazy přímo na hosty akce.

Lidé nemají rádi 2 věci – současný stav a změnu.
Pavel Bartoš CMO, INVENTI

Marek Wagner, CEO platformy pro řízení letů Strafos, nám nastínil, s jakými překážkami se ve společnosti setkává. Jednou z těch nejčastějších je klientská obava z implementace digitálních řešení od „nezavedeného” startupu na leteckém trhu. Další z obav bývá krádež dat, nejistota z investice do digitalizace procesů a odpor k závislosti na jednom digitálním řešení. Strafos si prošel nepříjemnou zkušeností s interním vývojem a kýžený výsledek přinesl až správně vybraný technologický partner. I proto je pro tento startup naprosto zásadní zachovat si interní a externí transparentnost a silnou vizi.  

Václav Pavlečka, investor a zakladatel Czech Founders VC, má jasno – Česko je světový lídr na poli softwaru a IT talentů, svůj potenciál však zdaleka nevyužíváme naplno. Z jeho pozice ví, že podniky, ať už startupy nebo velké korporáty, které dostatečně neinovují, časem zanikají. Společně jsme se bavili o vzniku startupů, které posouvají celý byznysový ekosystém přes inovace a digitální produkty dopředu.

Aleš Kruczek, CIO společnosti ALD Automotive, nám představil svou unikátní změť zkušeností s digitalizací – v nadnárodním korporátním prostředí se společnosti v rámci digitalizace spoléhají jak na software na míru, tak low-code platformy či RPA neboli robotickou automatizaci procesů. 

Posledním hostem byl Jan Šilhavý (Chief of Delivery v INVENTI). Ten do diskuze přinesl pohled z druhé strany a také mnohaleté zkušenosti s velkou spoustou dalších projektů a startupů
Jan dodefinoval bysnysové pojmy a doplnil jejich

vhodnost v rámci jednotlivých potřeb různých softwarových projektů. V některých případech i jednoduché řešení ve formě no-code/low-code či excelové tabulky může být vhodnou variantou, jindy už je potřeba vyvíjet na míru potřebám. 

Co je tedy zásadní pro správnou inovaci skrze digitalizaci procesů? Klíčem je pochopení, že neexistuje jedna univerzální cesta pro dosažení vhodných inovací. Dnešní doba nabízí spousty příležitostí, které nám poskytují nové způsoby jak si s úkoly poradit. Na druhou stranu z debaty vyplynulo, že tlak na inovování a digitalizaci procesů je stále větší. Na mysli je tedy potřeba neustále držet benefit pro koncové uživatele vašich produktů.

Všichni jsme se shodli na tom, že inovace a digitalizace přináší příležitosti, které mohou firmy posunout raketovým tempem dopředu. Inovace je nutností, a tak je důležité překonávat bariéry, které z této potřeby logicky vznikají, ale stále si jít za svou vizí. Pro úspěšnou spolupráci s technologickým partnerem je především potřeba dobře komunikovat a mít schopnost dívat se na komplexitu projektu jednoduše.

Už teď chystáme podrobný soupis všeho, co v diskuzi zaznělo, včetně reakcí našich návštěvníků na položené otázky a výčet nejzajímavějších dotazů. Článek budeme brzy publikovat.

Děkujeme všem zúčastněným za skvělou debatu a pozitivní náladu během celé akce. 

Už nyní se těšíme na další eventy, kde budeme mít možnost se společně posunout o úroveň dál a poznat se s dalšími inspirativními lidmi z oboru. 

C-Suite Meetup vol.5

AI revoluce nebo hype? Rok od boomu

Přijdťe diskutovat s námi a našimi hosty.
Načerpejte inspiraci z networkingu při dobré snídani a obědu.

29. února, 9:00 - 13:00 I INVENTI, Praha 4

C-Suite Meetup vol.5

AI revoluce nebo hype? Rok od boomu

Přijdťe diskutovat s námi
a našimi hosty. Načerpejte
inspiraci z networkingu
při dobré snídani a obědu.

29.února, 9:00 - 13:00
INVENTI, Praha 4

Mohlo by vás zajímat z minulého C-Suite Meetupu: