173. den

06. října 2021

Jak z toho města ven?

173. den

Rádi bychom si prohlídli Alhambru, středověký komplex paláců a pevností maurských panovníků Granady. Pod pevností se nám nedaří najít místo na parkování a tak stoupáme až k ní. Mergla necháme na okraji srázů s myšlenkou, že pak mezi těmi auty budeme muset vycouvat.

Nechce se nám platit vstup do komplexů a raději volíme procházku okolo hradeb dolů do města. I park okolo Alhambry stojí za návštěvu. Podaří se nám vycouvat a do navigace zadáváme jednu z vyhlídek na okraji pohoří Sierra Nevada. Navigace chce bohužel asi vyzkoušet můj řidičský um. Navádí mě do středu malinké vesničky. Jednak pak přestane ukazovat, protože se sama ztratí a druhak mi tečou nervy z úzkých i nízkých uliček. V jednu chvíli si říkáma, zda se pod balkon,y v uličce o šířce 2,3m, vejdeme. Vešli.

Konečně přijíždíme k vyhlídce. Je to zklamání, ty nervy za to nestály. Při pohledu do mapy si další vyhlídku raději rozmyslíme. Zaposiluji za volantem, když se otáčím u vyhlídky na úzké silnici. Ostatní auta z nás mají slušné kino. Cestou nám je cenou útěchy nádherná řeka pod úpatím skal. Přijdeme si jako bychom hledali poklad na Stříbrném jezeře. V pozdním odpoledni parkujeme nad jezerem uprostřed hor.