174. den

07. října 2021

Kam ta voda mizí?

174. den

Ráno se pustíme do servisu. Měníme svíčky, čistíme vzduchový filtr, mažeme podvozek i kardan, kontrolujeme olej a opět dolíváme vodu do chladiče. Voda nám nějak často mizí, budeme se na to muset zaměřit. Petrovi se při výměně svíček podaří zlomit jednu fajfku. Naštěstí máme sadu náhradních. Měníme kus za kus.

Po obědě startujeme a přesouváme se ke skalním obydlím v Gaudix. Dodnes zde lidé žijí v domech, které jsou vydlabány do jeskyň. Čim více stoupáme nad město, tim více vidíme těchto domů. Z vyhlídky nad městem je nádherný výhled na město. Vcelku by mě zajímalo jak se v takovém domě žije.

Po prohlídce města pokračujeme na pobřeží. Dálnice nás dovede skoro až do Cartageny. Před ní odbočíme směrem Batería de Castillitos. Na začátku klikaté cesty je značka se zákazem vjezdu obytných vozů. No, asi ji přehlédneme. Celých 8km stoupáme po úzké silnici k historické pevnosti. Občas musíme zastavit na okraji útesu, abychom pustili protijedoucí auto. Historická pevnost je velmi zajímavá. Má taktické úmístění, kdy pravděpodobně sloužila k ochraně přístavu v Cartageně. Dá se téměř celá prozkoumat, včetně chodeb do jeskyň s výhledem na moře.

Se západem slunce klesáme zpět od pevnosti. Téměř až dole nám začne hodně stoupat teplota motoru. Zjišťujeme, že nám zmizely 4l vody. Dolijeme je a hledáme nebjližší místo k přenocování. Končíme v kempu Los Delfines. Na těch 8km nám opět zmizely 2l vody. Musíme přijít na to, co se děje!