Jak jsme se ocitli na Táborské

04. června 2021
#10letINVENTI Tato série článků o historii INVENTI je naším ohlédnutím se při příležitosti 10 let od založení. A také způsob, jak chceme toto výročí oslavit s vámi všemi.

Naše úplně první kancelář byla ve firemním bytě, který zároveň sloužil jako noclehárna pro mimopražské. Tohle jsme “dali” jen prvních pár měsíců. Potřeba mít kanceláře a zasedačky v reprezentativních prostorách se stala nutností. Další naše kroky vedly do sdílených prostor, kde jsme měli k dispozici jednu kancelář a profesionální zázemí. Prostory jsme sdíleli se startupy. Možná právě tato zkušenost nám dodala chuť a odvahu si v budoucnu založit vlastní startup, ale o tom až někdy příště.

Když už nás v místnosti pro tři sedělo pět a viděli jsme, že porosteme dále, přestěhovali jsme se do současných prostor na Táborskou. To bylo po roce fungování. Postupně jsme se rozšiřovali ze tří kanceláří až na současná dvě patra. První čtyři roky probíhala každý rok rekonstrukce vybraných prostor.

Část jednoho patra sdílíme s firmami, se kterými spolupracujeme na projektech, některé jsou našimi zákazníky. Když jsme hledali vhodná jména pro zasedačky, zvolili jsme jména postav ze známého seriálu Teorie velkého třesku.

Vánoční večírek v roce 2015 jsme udělali právě před plánovanou rekonstrukcí. A když v ranních hodinách jeden z kolegů golfovým míčkem vysklil okno, druhý prohlásil, že rekonstrukce začala demolicí. :)

Od stejného roku máme také kanceláře v Plzni. Ty demolicí zatím neprošly. :)