Doporučení invenťáků je to nejcennější, co máme

Kontinuální růst a hledání nových kolegů dovede být v IT občas bolavým místem. Každá firma chce ty nejlepší lidi a je ochotna jít jim hodně naproti, aby je získala. I my máme své strategie a taktiky. Především ale podporujeme stávající invenťáky, aby mezi nás přivedli své kamarády a známé. A máme obrovskou radost, že se nám to daří.

Představujeme vám invenťáky, za jejichž příběhy se právě doporučování kolegů ukrývá.

Jirka Podlipný

Náš Head of JavaScript takhle nabral například Jirku Podlipného. “Na doporučení Martina Weisera, který s Jirkou pracoval ve své předchozí praxi, jsme se sešli na kafi u nás v INVENTI.” A bylo to více než zajímavé - Jirka je totiž skutečný expert ve světě JavaScriptu, zejména pak na React a React Native. “Po schůzce jsme se domluvili a z Jirky se stal v listopadu invenťák.” Od prvního dne se Jirka zapojil jako STL nového týmu na projektu MailStep, kde si dobře poradil i s výzvou v podobě hybridního JavaScript-PHP týmu.

Katka Alturbanová

V červnu 2021 naši kompetenci Project managementu, vedené Martinem Dostálem, posílila Katka Alturbanová, která k nám také přišla na doporučení. ”Katka nám zastala velice důležitou roli pro převzetí servisních projektů“ říká Martin, “a díky doporučení jsme tento fit našli daleko snáz, než bychom byli schopni vlastními silami na trhu kandidátů.” 

Katka nám prozradila, že velké plus při nástupu na doporučení pro ní byl „objektivní obraz pracovního prostředí, protože ti někdo [invenťák] řekne, jak to tam funguje, jak to tam vypadá, jaká je tam parta lidí [...] , takže při nástupu už víš, co očekávat... “.  Vřelý přístup z obou stran při prvotním setkání, ale i během nástupu je určitě příjemným startem do nové party a motivací k lepším pracovním výkonům. Celkově vztahy a parťáctví jsou alfou a omegou v INVENTI.

Jan Kužílek

I Petru Černohouzovi, šéfovi naší DevOps kompetence, se tento systém osvědčil. “Když jsem s kolegou Jirkou Solničkou procházeli feedback na jeho práci zmínil se, že má známého, který by se k nám hodil, jenom se bohužel právě uchází o práci jinde. Slovo dalo slovo a nakonec se nám povedlo Honzu Kužílka přesvedčit.” Jan Kužílek k nám nastoupil v lednu 2022 na pozici inženýra automatizace a začal pracovat na projektu pro MailStep, kde zatím na jeho práci máme velmi dobrou zpětnou vazbu.

Sám Jan dodává, že diky doporučení pro něj bylo INVENTI jasnou volbou a jedním dechem dodává: „Už to je skoro třetí měsíc od mého nástupu a od začátku pracuji na zajímavých projektech s fajnovými lidmi. Mnoho jsem se naučil nejen z pohledu technologií, ale i týmové spolupráce.“

Vedoucí našich kompetencí se shodují na tom, že získávání nových lidí na doporučení invenťáků pomáhá oběma stranám. Jako hlavní výhody spatřují:

  • objektivní obraz pracovního prostředí a toho, co mohou budoucí invenťáci očekávat,
  • snížení nervozity v rámci pracovního pohovoru, 
  • rychlejší seznámení na pracovišti, protože už u nás někoho znají a lépe se jim komunikuje,
  • rychlejší uvedení do problematiky díky tomu, že ví, do čeho jdou,
  • zpravidla lepší motivace k výkonu, aby ukázali, že ten kdo je doporučil, věděl proč.
Pokud Vám to zní dobře, ale bohužel nemáte známého, který by vás v INVENTI doporučil, nevadí. Mrkněte na naše volné pozice a ozvěte se. 

Eliška Fidlerová
HR Specialist