177. den - 183. den

10. října 2021

Pořádně to dotáhnout a jedem!

177. den - 183. den

Týden utekl jako voda a my každý den vyhlíželi kurýra s objednaným nářadím. Čas jsme si krátili hraním společenských her, koupáním v moři i opalováním. Mezi naší hlavní činnost však zapadlo věčné odhánění neskutečného množství much! Ráno jsme vstali a už jsme dostali polibek od mouchy na dobré ráno. Taková moucha je velmi společenský tvor! Popíjela s námi ranní kávu, chodila se Shadowem na procházku, účastnila se firemních schůzek, ujídala nám oběd a večer se nezapomněla rozloučit šeptáním Bzzz pohádky na dobrou noc!

Ve čtvrtek s námi moucha oslavila i příchod dvou ze tří balíků. Ačkoliv jsem díly objednal přes e-shop jednoho obchodu, rozdělili zásilku do tří balíků. Pravděpodobně nebylo vše v jednom skladu. Bohužel třetí balík byl účastníkem jakési nehody po cestě, takže nemohl být doručen. Tajně jsme doufali, že přišlo vše podstatné. Konkrétně momentový klíč a 10ka imbusový nástavec. Bohužel. Po rozbalení i moucha zabzučela zklamáním,když jsme z balíků vytáhli jen momentový klíč s 10l destilované vody. Tolik potřebný nástavec zatím nikde.

V pátek bylo čekání nekonečné. Z nudy jsem si řekl, že si nástavec snad vyrobím. Prohrabel jsem všechno nářadí, které máme s sebou. Jak si tak hrabu s mouchou na rameni, docvakne mi jedna věc. Vždyť na 10ku šestihranný klíč (imbus) musí pasovat 10ka šestihranný ořech! Vezmu čerstvě koupený 10ku imbus, pilku na železo, malinký svěrák a pustím se do výroby. Za 5min držím v ruce tolik potřebný nástavec!

Za další půl hodinku jsou hlavy dotaženy. Bohužel nám chybí klíč na doštelování ventilů, ale po jejich přeměření je potřeba pouze na 3. válec. Bude to muset ještě chvilku počkat. O hodinu později už motor zase vrčí. Necháme ho chvíli bublat, abychom zjistili, jestli ne ztrácí voda. První pokus vypadá slibně. Ve chvíli kdy je vše složeno přichází poslední balík. Právě včas! Sice již nepotřebujeme imbusový nástavec, ale 4l oleje se hodí. S Petrem vyměníme olej a máme vše nachystáno na zítřejší odjezd. Konečně!