TISAX: Tisková zpráva

INVENTI Development s.r.o., přední česká softwarová a konzultační společnost, se v červenci 2023 stala držitelem certifikace TISAX (Trusted Information Security Assessment Exchange), což je další klíčový krok v neustálém posilování bezpečnosti interních i klientských dat. Navázala tak na certifikaci ISO 9001, kterou získala v květnu tohoto roku.

Tato certifikace je žádána nejen v oblasti automotive, ale v každém odvětví, kde je bezpečnost citlivých dat zásadní. V praxi staví na stejných principech jako ISO 27001. V INVENTI máme v portfoliu mnoho klientů, pro které je bezpečnost dat klíčová, včetně společností jako GK Software, Sev.en Energy, EHG, CK Fischer nebo Mindwell, který spadá do skupiny AKESO Holding. Za zmínku stojí také přední hráč v automotive sektoru ZF Openmatics, který je jedním z klientů, kteří okamžitě benefitují ze skutečnosti, že máme tuto certifikaci.

„Jsem pyšný na naši týmovou práci, která vedla k získání jak ISO 9001, tak TISAX v ambiciózním čase. Naši lidé odvedli v přípravě na oba audity skvělou práci a ukázali, že jsou skutečnými profesionály. Výsledek je důkazem našeho odhodlání poskytovat vynikající služby našim klientům,“ uvedl Petr Háka, CEO INVENTI.

Petr Černohouz, Head of DevOps v INVENTI, který měl na starost kompletní přípravu naší technologické infrastruktury, dodává: „Ačkoliv kritéria VDA (Německá Asociace automobilového průmyslu) pro získání této certifikace jsou náročná, většinu z nich jsme již v rámci současných procesů a opatření splňovali. Příprava na oba audity pro nás byla příležitostí identifikovat prostor pro zlepšení a povznést standardy INVENTI na ještě vyšší úroveň.“

Certifikace TISAX A ISO 9001 je dalším významným krokem v naší cestě k poskytování špičkových služeb našim klientům a potvrzením našeho závazku k bezpečnosti dat a informací.

TISAX je společný postup hodnocení a výměny informací pro automobilový průmysl. Norma se zaměřuje na bezpečné zpracování informací od obchodních partnerů, ochranu prototypů a ochranu dat. TISAX je založen na dotazníku (ISA - Information Security Assessment), který vyvinula pracovní skupina VDA "Bezpečnost informací". Dotazník vychází z klíčových aspektů mezinárodní normy ISO/IEC 27001 a byl rozšířen o novější verzi. TISAX je registrovaná ochranná známka a řídí ji sdružení ENX. Výsledek je možné získat výhradně prostřednictvím portálu ENX.

O INVENTI

Společnost INVENTI je technologická a poradenská softwarová společnost, která vytváří řešení na míru pro velké a střední podniky i startupy. Zaměřuje se na oblasti vývoje webových i mobilních aplikací a enterprise řešení včetně analýzy, designu, testování, DevOps a agilního projektového managementu. Spolupráce s INVENTI znamená spolupráce s odborníky, kteří jsou schopni rychle reagovat na měnící se požadavky zákazníků​.

INVENTI se umístilo třikrát za sebou v žebříčku Deloitte Technology Fast 50 CE pro nejrychleji rostoucí společnosti ve střední Evropě a třikrát získalo ocenění Deloitte Best Managed Company, který je udělován nejlepším českým soukromým firmám