20. den

07. května 2021

Ne vždy to hned vyjde

20. den

Přesouváme se do Plovdivu, kde máme předat motorku kamarádovi do auta. Cesta vypadá jednoduše, za Burgasem trefit dálnici a sjet až u Plovdivu. Bohužel nic není tak jak se zdá. Na benzínce 100km od Plovdivu dostaneme hlad. Bohužel jídelní lístek je pouze v bulharštině a tak naše objednávka připomíná spíše ruskou ruletu. Moc netušíme co nám nakonec přinesou na stůl. Na konec se z toho vyklube kuře a řízek z mletého masa. Za cca 70,-Kč/ks vcelku dobrá jídla.

Chuť nám zkatí až dvě hodiny dlouhá kolona kvůli hromadné nehodě. Jen co uvolní cestu, jsme svědky takřka další nehody, ze které sešlo jen o vlásek. Jeden blázen v mercedesu skoro vytlačil druhého frajírka ze silnice. K Plovdivu přijíždíme s velkým zpožděním. Rychle se snažíme přemístit Jawičku z Mergla do dodávky, ale pro změnu nás zdrží olej, který z motorku Jawičky vytekl. Vytíráme celý kastlík, kam jsme ho umístili. Po bitvě je každý generál, ale teď už víme, že to chtělo ten olej vypustit.

Hledáme nějaké ubytování. Již pár dní jsme nenavštívili sprchu a dnes by přišla vhod. V mapě nacházíme kemp na okraji města. Bohužel ho předělali na motel, kam nás nepustí se Shadowem. Zkoušíme hotel uprostřed města. Ten má sice volno, ale pro změnu se u něj nedá zaparkovat. Až na třetí pokus se nám podaří najít ubytování. Avšak i to není bez překážek. Na bookingu je špatně vyznačená adresa. Když volám na uvedé číslo, vůbec o naší rezervaci neví. Trvá půl hodiny, než se přes whatsapp domluvíme a další půl hodinu než nás přijedou správci ubytovat. Dozvídáme se, že hostel je v rekonstrukci a booking by ho neměl vůbec nabízet. Nicméně my rezervaci máme, a tak nás vyjímečně ubytují. Máme sprchu, měkkou postel a střechu nad hlavou. Vyčerpáním usínáme takřka ihned.