Jak INVENTI vykročilo z České republiky

Rád bych napsal článek o tom, jak nás naše komplexní a geniální strategie, dohromady s obrovskou a nebojácnou investicí, dovedla k evropským zákazníkům a projektům. Celé to ale bylo mnohem prostší a jen to opět potvrzuje, že naše filozofie a hodnoty jsou pro nás tím správným motorem a cestou.

#10letINVENTI Tato série článků o historii INVENTI je naším ohlédnutím se při příležitosti 10 let od založení. A také způsob, jak chceme toto výročí oslavit s vámi všemi.

Naše cesta k zahraničním klientům byla postupná. V první fázi stálo INVENTI na domácích projektech. Jejich velikost, náročnost a význam se však postupně zvyšoval a s nimi rostla i naše expertíza. Zkrátka člověk roste s tím, jak dostává větší a větší příležitosti, nebojí se jich chopit a vždy dbá na to, aby odvedl maximální výkon a co nejvyšší kvalitu.

První vstup na německý trh 

Tím jak rostla naše expertíza, rostlo i naše sebevědomí a chuť posunout se dál za hranice. Zalíbil se nám německý trh a tak jsme se rozhodli jej dobýt. Jak už to však v životě bývá, občas je třeba dostat od osudu lekci, aby člověk neusnul na vavřínech a vážil si svých úspěchů.

V roce 2018 jsme navázali partnerství s německou firmou a založili zde pobočku. Vznikla dceřiná společnost, která měla za cíl získávat zákazníky pro nearshore vývoj z Čech. Pobočka fyzicky existovala téměř rok a stála nás velké úsilí, čas i peníze. Obchodně jsme však tolik úspěšní nebyli. Bylo třeba přehodnotit naše síly a strategii a vrátit se pokorně k našim základům. Ještě nepřišel ten pravý čas.

Nikdy se nevzdávej

Přestože jsme museli uznat, že tento krok se nám příliš nepovedl, neznamenalo to, že jsme ztratili chuť pozvednout INVENTI na novou úroveň. Naše houževnatost, vytrvalost a odhodlání nás brzy k německým klientům vrátila. A nejen k nim. INVENTI nyní realizuje projekty klientů z různých zemí Evropy. Jak jsme to přece jen dokázali?

K zahraničním klientům jsme se nakonec dostali tím, co INVENTI zdobí od počátku. Tvrdou prací, vysokou kvalitou dodávek a skrze dobré vztahy s našimi spokojenými klienty v Čechách. Spokojenost lidí z české pobočky a příběhy našich společných úspěšných projektů se šíří uvnitř nadnárodní organizace, a tak čím dál častěji pracujeme pro klienty nejen na projektech v Česku, ale také v Německu, Francii, Velké Británii či Švýcarsku.

Co je víc? Česko nebo Evropa?

V roce 2020 jsme překročili zásadní milník. Náš obrat tvořily poprvé v historii z větší části zahraniční projekty než ty domácí. Stále jsme však doma tady. Jsme hrdí na to, že můžeme v zahraničí reprezentovat naši zemi a naše hodnoty. Věříme v kvalitu a talent našich lidí, dbáme na poctivost a budujeme pevné a dlouhodobé vztahy s našimi partnery a klienty. Vždyť my víme, že “It’s about the people” a opět se nám to potvrdilo.
 

Marek Mach