65. den

21. června 2021

Celý den práce, ale žije!

65. den

Ráno vstáváme brzy, abychom již v 7:30 vytlačili Doris a pustili se do práce. Jde nám to vcelku od ruky, až do chvíle kdy chceme nasazovat nové písty. Necháváme je pěkně dlouho rozpálit na plynovém vařiči v autě, zatímco čepy se chladí v lednici. Pak však přijde logistický problém, jak je přenést, natož udržet ve správné poloze na klikovce. Levý píst nám takhle zabere asi hodinu a půl. Při posledním pokusu se nový čep kousne. Takže nezbyvá nic moc jiného než ho zkusit vytlačit a znovu. Nakonec musíme zhruba půlku čepu "nalisovat" přípravkem.

Po šesti hodinách práce vypadá Doris zase jako motorka. Dotankujeme a chceme vyrazit. V tu chvíli zjistím, že nefunguje elektrika a teče karburátor. Prasknula mi pojistka. Skočím koupit novou. Karburátor přetěsním. Konečně můžeme vyrazit!

Těsně před Burgasem začne levý válec opět vynechávát. Zamrazí mě v zádech. Doufám, že bude jen přicpaný výfuk. Nakonec na pláž v Burgasu dojedeme. Najdeme místo v mapě, kde by se zítra daly výfuky vypálit. Před večeří s Ivčou skočíme na letiště, zda zde dělají PCR testy, ale bohužel budeme muset do nemocnice.