64. den

20. června 2021

Vyrážíme pro Doris

64. den

Ráno si sbalíme a opouštíme apartmán. U auta nás odchytí tři Češi, kteří si všimli pražské SPZ. Prohodíme pár slov a pak už konečně opouštíme Primorsko. Cestou se zastavíme podívat na Beglik Tash. Jedná se o prehistorickou skalní svatyni. Údajně se její vznik datuje 1 500 - 400 let před naším letopočtem. Na tomto místě se pořádaly obřady, během kterých se do dovnitř uměle vytvořených otvorů nalévala voda, víno, mléko nebo olivový olej. Každý kámen měl svůj význam jako například oltář, trůn velekněze, svatá jeskyně, sluneční hodiny nebo tzv. svatební lože. Kameny jsou postaveny ve tvaru kruhu, což by mohlo připomínat známy Stonehenge v Anglii. Podívaná je to hezká.

Během přesunu do Karnobatu si v HomeMaxu Burgas koupíme již docházející plynové kartuše do vařiče, solární sprchu a chybějící šroubky na plovákovou komoru karburátoru Doris. Jelikož je i čas oběda, vdechneme vcelku dobrý oběd u místního stánu. Za dvě pizzy a dva hamburgery platíme 12BGN.

Do Karnobatu přijedeme lehce před čtvrtou hodinou. Naštěstí zde potkáme majitele garáže, kde čeká Doris. Bohužel dnes není pracovní den a on zrovna odjíždí. Domluvíme se tedy na pondělích 7:30hod., kdy tu bude a já se budu moci pustit do opravy. Přemýšlíme, kde dnes přespíme. Po chvilce rozvahy zvolíme místní hotel, který máme s Ivčou již vyzkoušený. Přeci jen je to pak kousek za Doris. Za dva dvoulůžkové pokoje platíme 92BGN/noc.