27. den

14. května 2021

On tu někdo mluví Česky?

27. den (autor: Ivča)

Podle předpovědi mají být dneska přeháňky a celý týden pršet. Rozhodli jsme se přemístit do Primorska. Zde nám Filip rezervoval byt. Předpověď jim docela vychází, občas sprchne, pak svitne slunko. Ještě, že jsme pergolu zbalili již včera. Snídáme a pomalu se chystáme na odjezd z kempu. Vše zabaleno, můžeme vyrazit.
Jen co jsme si sedli do auta, zabouchli dveře, začalo pršet. Vyrážíme. Primorsko je od Kitenu co by kamenem dohodil. Po 10ti minutách dorážíme do města. Jedem nejdříve do supermarketu, nakoupit pár zásob. Nastavím navigaci k bytu. Vede mě oklikou místo po hlavní třídě. Jen co jsme vyrazili, víme proč. Silnice hlavní třídy je celá rozkopaná. Kličkujeme tedy mezi jednosměrkami. Přijíždíme k paneláku. Na dvířkach naše číslo popisné. Jdeme s Petrem prozkoumat terén. Podle fotek to není to správné místo. Z bytu vyleze pán, ptá se co tu chceme. Říkám, že zde máme ubytování. Říká, že nějaké byty se pronajímaji na druhé straně, že je to stejné číslo popisné. Poděkujeme a jdeme tam. Podle fotky se již orientujeme. Nacházíme klíč a otevíráme dveře.
Jdeme zpět k autu pro věci a Hanku se Shadowem, kteří na nás čekali. Překvapí nás, že ten pán co nás navigoval stojí u našeho Mergla a baví se s Hankou. Mluví česky. Nakonec nám říká, že v 80.letech studoval v Praze a bydlel na kolejích na Strahově.
Tak jsme se zabydleli. Občas sprchne, ale nic velkého. Vypadá to, že se vyjasňuje. Proto jsme se rozhodli, že se půjdeme projít. Pod naší ulicí se nachází promenáda přímo podél pobřeží. Je to nádherné. Jen je škoda, že je zataženo.
Večer jsme si pustili další díl Indiana Jonese.