25. den

12. května 2021

V Kitenu chcípl pes

25. den (autor: Ivča)

Dneska máme v programu návštěvu města Kiten. Je velice slunný den a téměř bezvětří. Než se nasnidáme a vzpamatujeme, je téměř poledne. S Hankou si říkáme, že v tom největším pařáku jít do města nemá smysl. Shadow by to těžko nesl a přeci jen jít ve 28°C není nic příjemného. Trávíme čas u Merglu. Mezitím Petr namaže vazelínou kardanku na autě. K obědu si dáváme odlehčený šopský salát.

Okolo 14h vyrážíme do města. Jdeme po vyhřáté pláži. Hned po příchodu k městu nacházíme sochu koně s ženou. Nádhera. Jdeme hlouběji do města. Všechno je zavřené a některé restaurace se renovují. Procházíme celé letovisko, až na druhou stranu. Zde se nachází další pláž a kemp. Říkáme si, jak je dobře, že jsme ubytování v kempu Atliman. Tady totiž dost fouká a kemp vypadá, že není moc udržovaný. Hanka říká, ať pořídím co nejrychleji fotky, protože kvůli větru se zde nechce moc zdržovat. To nikdo z nás.

Jdeme městem, kde chcípl pes. Celé jen pro nás. Kromě hlavní třídy, okolních pláží, navštěvujeme i historické části města. Než se nadějeme, jsme na pláži, odkud jsme přišli. Jdem zpět do kempu. U auta si rozděláme pivo a jdem hrát člověče nezlob se. Hra, u které se Iva vždy rozčiluje. Petr jde dělat k večeři klobásy místní výroby. Jsou výborné, bylinkové. Hanka vybírá film, u kterého usínáme.