23. den

10. května 2021

Kam si jen ten Mergl postavit, aby to bylo to nej?

23. den (autor: Ivča)

Hned po snídani vyrážíme směr Kiten. Podle chytrého googlu je to 320km 4h jízdy. My s Merglem jedeme průměrnou rychlostí 55km/h přes kopce. Jen první hodinu nám zabere sjet serpentiny od jeskyně. Chvíli trvá než najedeme na dálnici u Stara Zagora. Cesta moc neutíka, je to samá rovina a samá řepka. Asi si tu Babiš rozjíždí nový business.

Monotónní cestou jsme se přiblížili k Burgasu. Tankujeme. Už zbývá jen 60km. Po 6 hodinové cestě stojíme před kempem Atliman. Na recepci nikdo není, ale brána je otevřena. Rozhodneme se nejdříve prozkoumat terén. Nikdo nikde, až vzadu pracují dělníci. Jeden se nás ptá co tu chceme. Lámavou angličtinou vysvetluji, že bychom se  zde až do pátku rádi ubytovali. Zjišťujeme, že zde dnes majitel není, ale dává nám kontakt, abychom mu mohli zavolat. Opět s mojí nic moc angličtinou vysvětluji situaci. Majitel s tím nemá problém, a tak se ptám na cenu pro 3 lidi, 1 psa a 1 karavan. Ozve se "1 060BGN". V tu chvíli mi to nedochází, ptám se Hanky zda na to máme. Petr a Hanka na mě vytřeští oči, že je to přes 14 000,-Kč. Raději se znovu majitele zeptám, jestli opravdu myslel 1 000BGN. Naštěstí nemyslel, cena kterou mi opakuje je 160BGN na 4 noci. S tím souhlasíme. Můžeme si vybrat jakékoli místo v absolutně prázdném kempu, který je obrovský. Majitel přijede zítra a snad nám poskytne i připojení k elektřině a heslo na wifi. Chvilku se dohadujeme, které místo bude nejlepší. Nakonec to rozsekne Hanka.

Vyrážíme na průzkum okolí a hlavně moře, které se nachází hned za kempem.  Je tu nádherně a slunečno. Dnes si dáme buřtguláš s výhledem na moře.