175. den

08. října 2021

Kde sehnat momentový klíč?

175. den

Ráno začneme rozebírat motor. Sundaváme ventilové víko, abychom zjistili jaké nářadí bude potřeba na dotažení hlav. To je totiž první věc, kterou chceme zkusit před tím, než se pustíme do výměny těsnění hlavy. Při sundání víčka oleje totiž nalezneme vodu právě na něm. Je tedy jasné, že nám voda mizí do motoru. Voláme Kubovi z Men in Benz, který nám pomáhal Mergla chystat. Právě on nám řekl, abychom nejdříve zkusili hlavy dotáhnout. Problém však nastává s nářadím. Nemáme vhodnou velikost imbusových klíčů a hlavně nemáme momentový klíč.

S Hankou se vydáváme do blízkého města, kde má být železářství. Doufáme, že právě tam nářadí koupíme. Hodinu a půl čekáme než jim skončí siesta. Pak nás čeká zklamání. Mají měrky a normální imbusy, ale nemají momentový klíč, ani správné imbusové ořechy. Vracíme se zpět do kempu.

Celý večer trávím hledáním nářadí na internetu. Nakonec se na nás usměje štěstí a objednávám potřebné nářadí v jednom z gigantů pro kutily. Naštěstí mají vše skladem a za 2-4 pracovní dny nám to dovezou. Držme si palce!