17. den

04. května 2021

S krásným výhledem chutná burger ještě lépe

17. den

Ráno nás probudí krásné šumění vln. Na dnešek nemáme žádné plány. Já se dopoledne pouštím do vaření, zatímco Hanka, Petr i Iva sedí před autem a jen pozorují moře. Napadne mě myšlenka: "Tak tohle je ten důchod? Jen tak sedět a nic nedělat? To nevím zda se na něj těšit?". Po chvíli zjistím, že přemýšlím nahlas. Staříci se upřímně zasmějí. Dnes v pěti hvězdičkové restauraci Mergl podáváme burger. Je hezky, takže to všichni mají až s donáškou na zahrádku. Tady chutná snad ještě lépe než doma. Jediné, co kazí nepřekonatelný gastronomický zážitek, je opět neutichající vítr.

Odpoledne zasvětím práci a starší osazenstvo výpravy vyrazí na romantickou procházku po pláži. Tak přeci jen ten důchod asi nebude tak nudný. Iva si hraje se čtyřnohým trhačem, který je již konečně v pořádku. Poslední dva dny měl totiž syndrom mrtvého ocasu. Skotačil totiž s námi v moři, což mu po procházce v urputném vedru nesvědčilo. Naordinovali jsme mu dva dny klidu a tak musí teď vše dohnat.

Před večeří se Petr rozhodl vyzkoušet neopren. Najednou to moře nebylo tak studené, takže v něm vydržel vcelku dlouho. My ostatní dali raději přednost morální podpory z břehu. Zítra se chystáme přesunout ještě o kousek na jih, třeba tam bude večer vidět ještě více hvězd než tady.