113. den - 115. den

10. srpna 2021

Chvilku relax a pak hurá do Transylvánie

113. den - 114. den

Není moc o čem povídat, asi každý zná klasickou dovolenou. Válíme se u auta, na pláži, zajdeme si do hospody a nad rozloženou mapou vybíráme pár bodů k navštívení v Rumunsku. V mezičasem si vyměním spojkové lanko na Doris, protože mi prasklo už před 1000km.

115. den

Balíme kufry a vyrážíme do Rumunska. Míříme k hraničnímu přechodu Ruse,  jižně od Bukureště. Prvně máme v plánu přenocovat na parkovišti u skalního kostela Ivanova. Jelikož jsme zde však brzy na to, abychom zalezli do peřin a komáři na nás udělají kobercový nálet, rozhodneme se ještě dnes překročit hranice s Rumunskem.

Po přejetí mostu přes Dunaj (12/BGN/auto) stojíme zhruba hodinu v koloně na celní odbavení. Samotná kontrola nezabere ani 30s, náhled do pasu a popřání šťastné cesty. Hned za hranicemi je vidět znatelný rozdíl mezi Bulharkem a Rumunskem. Domy i vesnice jsou udržovanější, bohatší. Země se více zelená. První místo na spaní se nám nelíbí. Ke studánce, kde chceme spát, neustále někdo jezdí. Necítíme se bezpečně. Už skoro za tmy odbočujeme s hlavního tahu silnice č. 7 pod most. Ohřejeme párky a jdeme spát.