101. den

27. července 2021

Opět se kazí vše co může

101. den

Po silnici D300 uháníme směrem k Malatya. Ráno je příjemné počasí a silnice se narovnala jako když střelí. Necelých 70km před našim cílem mi volá Hanka z auta, které jsem nechal již dávno za sebou, že stojí v odstavném pruhu. Z motoru Mergla totiž vystřelilo víčko od oleje a spousta oleje tlakem vystříkala ven. Naštěstí se víčko zachytilo v kapce motorvého prostoru. Petr tedy olej dolil a mohli pokračovat. Já se mezitím za nimi vrátil. V samotné Malatyi se nachází velmi zachovalé ruiny města, kde se snad jako první na světe razily mince.

Jelikož do západu slunce zbývá ještě dostatek času, cheme přejet hory k řece v národním parku Nemrut Dagi Mili Parki. Bohužel hned za městem, jakmile se začne silnice klikatit do hor, začne Mercedes vařit. Aby toho nebylo málo, zjišťuji, že řetěz Doris to má již dávno za sebou. S přeskakujícím řetězm a vychladlým Merglem dojíždíme k jezeru u města Duztarla.

Večer sundám řetěz a s nadšením vytahuji náhradní, který si vezu sebou. Bohužel je potřeba ho zkrátit o 2 články, což u auta neudělám. Ráno to musím vyřešit. Pod hvězdnou oblohou dáme skvělou koupel a jdeme spát.