0. den

17. dubna 2021

Den D je tady! Otočíme klíčkem, nadlábneme mergla, nakopneme Jawku a vyrážíme vstříc novým dobrodružstvím!

0. den

Přípravy trvaly více jak rok. Nachystat auto v dílně The GentleBenz, nechat si u kluků v Jawatechu postavit Jawu 90 podle svých představ, vymyslet trasu, pronajmout byty, našetřit peníze a spoustu dalšího. Znáte to, člověk míní a život mění. Vymyšlená trasa vzala za své díky aktuální situaci a věci chystáme ještě půl hodiny před startem!

Je to tady! Sobota 17. dubna a my konečně vyrážíme. Do poslední chvíle balíme věci, sháníme po Praze náhradní díly, boty a všelijaké drobnosti. Start je naplánovaný na 12:00hod. Přijede se s námi rozloučit pár přátel, kteří nám přejí mnoho šťastných kilometrů. Děkujeme moc! Padne 12:30hod., když otočíme klíčkem, nadlábneme mergla, nakopneme Jawku a vyrážíme vstříc novým dobrodružstvím!

Ze Zbraslavi zamíříme za lehkého deště a 2°C přes Úvaly, Kolín do Přelouče u Pardubic. Cesta ubíhá, zatím co hlavou se začínají honit myšlenky jak to celé dopadne. Na tachometru 70km/h, na tváří rohlík od ucha k uchu a v hlavě vidina prvního většího cíle - Bulharsko. Dnešní večer je ve znamení zapíjíení nedávno narozené neteře a vyprávění o našich snech jak poznat svět.

Zrovna sedím s panákem medoviny na gauči, když píši těchto pár řádků. Trvalo to dlouho, přípravy byly bláznivé, ale konečně máme za sebou prvních 100km a mnoho tisíc před námi. Tímto prohlašuji naši cestu za zahájenou, zpátky ani krok!